ערך CPK גבוה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

10/04/2008 | 07:03 | מאת: אריק-סאן

אני מתמעל כתשעה חודשים בחדר כושר. לפני כשבועיים אחרי 20 דקות של אימון הרגשתי שאני הולך להתעלף, וכמובן שנאלצתי להפסיק את האימון. שלושה ימים אחרי התאמנתי שוב, והיה אימון סביר אם כי יחסית מעייף עדיין.... בכל זאת, כדי לבדוק את הסיבה לכך שכמעט התעלפתי הלכתי לרופא, אשר שלח אותי לבדיקות דם ולב. בתוצאות של הבדיקות קיבלתי ערך של CPK מעל 16,000 (כאשר גבול הנורמה 170). (הבדיקה הייתה שבוע אחרי האימון שבו כמעט התעלפתי ושלושה ימים אחרי האחרון שהיה סביר) הרופא של מכבי שלח אותי לבי"ח, שם עשו לי א.ק.ג שנמצא תקין, ולאחר שראו בבדיקה שהערך של ה CPK ירד ל 3,000 החליטו לשחרר אותי (וביקשו ממני לעשות מעקב חוזר תוך שבוע). בשיחה עם המאמן בחדר כושר, הוא אמר לי שתמיד לספורטאים יש ערך CPK גבוה. האם זה נכון ואם כן מה נחשב "נורמלי" בשביל מי שמתאמן ? כמו-כן, האם לא יכול להווצר נזק לכליות והכבד כתוצאה מערכים גבוהים אלו?

שלום כולם צודקים -אך ערך ספק כזה גבוהה מאד מסוכן. שתה הרבה והוריד במידה מסוימת את דרגת המאמץ בעיקר מאמץ הרמת משקולות. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת