תת פעילות בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

20/05/2008 | 19:09 | מאת: זוקי

אני בת 48 . עד היום לא היו לי בעיות בריאות מיוחדות פרט לזה ,שבשנה האחרונה יש לי גלי חום ומחזור מתחיל להתנדנד. בבדיקות דם שגרתיות התגלה TSH-6.96 הנורמה=0.35-4.94 T3 TOTAL=1.5 FT4=12.2 THYROG ,ABS=1818 (הנורמה-0-40 ) ANTI TPO ABS-17.6 ( נורמה=0.0-35) THYROGLOBULIN-7.4 ( נורמה=0.0-55 ) CHLESTEROL=262 HDL CHOLESTEROL=72.6 LDL CHOLESTEROL=174.7 TRIGLYCERIDES=73.4 HB=12.7 יש לציין שזו פעם ראשונה שיצאו לי תוצאות חריגות כאלה לגבי בלוטת התריס .עדיין לא קבלתי טיפול נשלחתי לאולטרסאונד של הבלוטת התריס ואלו התוצאות-אונה ימניתבגודל 5.1*1.7*1.7 ס"מ בעלת מרקם גרגרי והיפואקוגני מהרגיל,ללא גושים מוגדרים. אונה שמאלית בגודל 1.7*1.5*4.5* ס"מ. בעלת מרקם גרגרי ללא גושים מוגדרים. איסטמוס=בעובי תקין. בלוטת רוק-תת ליסטיות תקינות בלוטות לימפה-לא הודגמו בלוטות מוגדלות בצוואר. בבקשה ,האם יש אפשרות להסביר לי את התוצאות ואת המשמעות גם של תוצאות בדיקות הדם וגם האוטרסאונד, ומה יהיה בהמשך? האם ינתן לי טיפול או יש צורך בהמשך בדיקות של הבלוטה .?התור לאנדוקרינולוג רחוק קצת ורציתי בינתיים הכוונה, ייעוץ .הרבה תודה על העזרה

שלום לא למהר!! יש צורך לעשות מיפוי בלוטת מגן ואחר כך לעקוב אחר הבדיקות תקופה מסוימת אולי זהו משבר זמני. בכל מקרה לא הייתי ממהר לקחת טיפול תחליפי. דר דיין

02/03/2009 | 16:10 | מאת: סוזי

לפני שבועיים קבלתי תוצאות של בדיקות tsh:19.57וft4:8.8 הרופא נתן לי ELTROXIN 50mcg ועדיין אין הטבה בםימפטומים:עייפות,עליה במשקל,עור יבש,צורך באכילה לעיתים קרובות,האם המינוןלא מספיק או עדיין מוקדם להעלות את המינון?אשמח לתשובה. תודה סוזי

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת