האם יש אלטרנטיבה לבדיקת קולונוסקופיה?

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

11/06/2008 | 22:44 | מאת: נטע

אני סובלת מעצירות כרונית מאז שאני זוכרת את עצמי ובשנתיים האחרונות גם יורדת במשקל כל הזמן, בלי שיהיה לכך הסבר. (אני בת 32). שינוי תזונה לא עזר והבעיה נשארת אפילו שאני שותה המון מים, עושה פעילות גופנית וכו'. אני יודעת שאצטרך לעשות גם בדיקה של המעי הגס, אך אני כל הזמן דוחה את הבקשה לקולונוסקופיה כי אני חוששת מהבדיקה הזאת. האם יש בדיקה אלטרנטיבית לבדיקה הנ"ל?

שלום א. עליך לטפל בעצירות ולא באמצעות תכשירים אלא עיי לימוד המעי לפעול מחדש(כנסי לאתר.) ב. הבדיקה היעילה ביותר היא קולונוסקופיה.בידיים טובות עם טישטוש כחעט ולא מרגישים דבר (מניסיון אישי ) דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת