יוד ובלוטת התריס

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

27/06/2008 | 12:11 | מאת: נטע

אני די מבולבלת לגבי היוד והתרומה או הנזק שלו לבלוטת התריס במקרה של תת פעילות. אני סובלת מתת פעילות ועד לפני כחצי שנה הייתי בטיפול נטורופתי שבמהלכו קיבלתי הרבה יוד הן בתזונה והן בצמחי מרפא, בטענה שזה עשוי להועיל. גם באינטרנט קראתי שמומלץ לאכול אצות ומאכלים שמכילים יוד. כעבור 3 חודשים של טיפול (שכלל גם דברים אחרים כמו הקפדה על תזונה, פעילות גופנית וטיפולי רפלקסולוגיה) עשיתי בדיקת דם והתוצאות הראו החמרה רצינית! לפני הטיפול ה-TSH היה 7.21 ואחרי היה 31.31! כמובן שהפסקתי את הטיפול לאלתר והתחלתי טיפול באלטרוקסין. רק בדיעבד קראתי באינטרנט אחר כך שבמצב של תת פעילות יוד יכול דווקא לשבש את פעילות הבלוטה (על פי מה שקראתי בפורום אנדוקרינולוגיה). עכשיו אני קוראת כאן על טיפול בחמצן וביוד לתת פעילות של בלוטת התריס ואני תוהה האם היוד לא יכול בעצם להזיק? אני שואלת כשאלה כללית מתוך סקרנות, כי כאמור כבר התחלתי לקחת אלטרוקסין כך שטיפול אחר כבר לא רלוונטי מבחינתי. בכל זאת מעניין אותי לדעת. אשמח לתשובה, נטע

שלום כולם צודקים!! תיזכרי שיותר מידי זה האח של פחות מידי. יש מקרים לא נדירים שבהם תת הפעילות מתפתחת על רקע חוסר מתמשך ביוד. במקרים אלו תוספת קטנה של יוד בשילוב לייזר חמצן יכול לבטל את תת הפעילות ולמנוע הצורך בלקיחת אלטרוקסין לכל החיים!! דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת