ביצה - כולסטרול

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

09/07/2008 | 17:05 | מאת: רמקולר

בעבר אמרו שאסור לאכול יותר מביצה אחת ליום, מכיוון שהיא מעלה כולסטרול, בשנים האחרונות שומעים לא מעט על כך שההיפך הוא הנכון, שביצה מורידה כולסטרול. 1.האם יש הסכמה קלינית לגבי הביצה (או התרנגולת ? ) - האם היא מעלה או מורידה כולסטרול ? 2. כיצד היא יכולה להוריד כולסטרול ? הרי החלמון מכיל כולסטרול... 3. מהי התצרוכת המקסימלית ליום ? (אני מניח שזה תלוי במשקל / מין ?) תודה.

שלום כולם צודקים!!! יש אין סוף מחקרים - חלקם הלא מבוטל ממומן עיי חברות התרופות והתוצאות בהתאם. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת