מחלת הנשיקה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

14/06/2003 | 11:00 | מאת: זהבה

נכדי בן ה-16 חלה במחלת הנשיקה וסובל עקב כך מחום,חולשה וכאבי גרון. הןא חלה במחלה זאת גם בהיותו ילד קטן. גם תפקודי הכבד שלו נמצאו כעת לא תקינים. אודה לכם על תשובתכם לשאלות הבאות: הסבות להישנות המחלה. מהו הטיפול הדרוש לרפוי המחלה מהם אמצעי מניעת הדבקות מהמחלה היכן ניתן למצוא מידע על המחלה הנ"ל ברשת האינטרנט בתודה מראש על תשובה מהירה!

שלום קודם כל לא לדאוג-רוב מקרי המחלה נעלמים מאליהם אפילו ללא כל טיפול או עם טיפול תומך קל. לא ברור אם ניתן לחלות מספר םעמים במחלה -כנראה שכן,אם כי בחלק מהמקרים מדובר במחלה וירלית-עם סןג וירוס שונה. אין דרך למנוע הדבקות -לא קים חיסון. בבדיקות מתברר שבגיל 18 חלק ניכר עברו את המחלה -במקרים רבים ללא ביטוי קליני משמעותי או עם סימנים קליניים קלים. שם המחלה בלטינית INFECTIOS MONO NUCLEOSIS ואם תכנסי למנוע חיפןש כמו GOOGLE תוכלי לקרא על המחלה. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת