עצירות ובלבול

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

08/08/2008 | 14:22 | מאת: שיר

שלום רב אני בת 23,בריאה בדרך כלל. בגיל ההתבגרות סבלתי לעיתים קרובות מעצירות קשה.יש לציין כי יש במשפחתי נטיה כזו,לאבי נתגלגתה פיסורה והוא סבל מטחורים.. בתקופה ההיא גם הייתי אנורקסית ולא אכלתי כמו שצריך. כשיצאתי מהאנורקסיה היו לי המון בלומוסי אכילה אך ללא הקאה ושלשולים,וגם בשנים אלו מערכת העיכול שלי לא עבדה בצורה מושלמת. בשנה האחרונה ירדתי הרבה במשקל, ותודה לא-ל,בדרך כלל יש לי יציאה בבוקר,תקינה כל יום, ולעיתים אף יותר מזה. אני אוכלת דיאטה משופעת בסיבים, משתדלת בבוקר ובערב לאכול סלט וברנפלקס, שותה המון מים, כל כך הרבה שאני מבלה זמן רב בשירותים (שזו גם בעיה, אני צריכה להשתין המון).אני הולכת כמעט כל ערב, ובערך בחודש האחרון התעוררה אצלי בעיה- אם אני לא הולכת בערב או לא אוכלת סלט בבוקר,אין לי יציאה במשך כל היום. השבוע לראשונה גם כשהתקיימו התנאים האלה לא היתה יציאה. זה קורה בערך אחת לשבוע (השבוע כבר פעם שניה),אך בשאר הימים היציאה היא נורמלית עד שלשול ובמשך מספר פעמים ביום. העניין הוא שבגלל שאני כל כך זוכרת את הסבל מעצירות אני מפחדת להגיע שוב למצב זה, ונלחצת ברגע שאין יציאה בבוקר. ברור לי ששזה משפיע על היכולת להוציא יציאות. האם כדאי לפנות להתערבות רפואית או שאני נלחצת סתם?... כמכ ן פעם אחת בגלל שפחדתי לקחתי אחרי יומיים אנמה פליט וזה עזר. אם תראה זאת, אני קצת מפחדת לפני הצום שתיווצר לי בעיה ממש גדולה, האם לקחת אחת לפני הצום?(9 באב) תודה רבה

שלום נא הכנסי לאתר וקיראי. יש מקום לטפל בבעיה בהקדם האפשרי ולא לחכות. דר דיין

12/08/2008 | 11:59 | מאת: שיר

שלום רב תודה על התיחסות. אני בסדר לעכשיו,אך רוצה למנוע את הפעם הבאה.. ברצוני לפנות לרפואה המשלימה, ולא להתחיל עם מעגל הקסמים של הרפואה המערבית שנראה לי לא יעזור לי כל כך.יש לי אפשרות דרך קופת חולים מכבי לפנות לרפואה הטבעית (אין באפשרותי לפנות לטיפול פרטי),אך השאלה היא- באיזה טיפול לבחור? בנוסף האם הכרחי בשלב זה לבצע בדיקת קולונסקפיה שנראית לי מפחידה וחודרנית תודה

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת