זקוק לתשובה בנוגע לבדיקת דם C.R.P 4.19

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

12/08/2008 | 13:34 | מאת: מאיר

אני בן 67 סובל ממחלת לב כרונית לאחרונה סובל משעולים נשלחתי לבדיקות דם יש תוצאה אחת עם ערך מאוד גבוה אם מישהו יכול להסביר לי מה פירוש C.R.P 4.19 מה יכול להעיד על מצבי מכיוון שכרגע אני מרגיש חולשה נוראית בכל הגוף

שלום יש לך דלקת באיזה מקום בגוף ויש לחפשה ולטפל בהתאם. דר דיין

12/08/2008 | 23:58 | מאת: ג

מאתר YNET CRP (נקרא גם C-reactive Protein) ---------------------------------------- מה זה: זהו חלבון המופיע בדם בערכים גבוהים בזמן דלקת או בעת תהליכים ממאירים. הבדיקה אינה חלק משגרת בדיקות הביוכימיה, אך מבוצעת כאשר יש חשש למחלה זיהומית או סרטנית. חשוב להדגיש כי בדיקת CRP אינה ספציפית, כלומר היא מצביעה על כך ש"משהו קורה", אך אינה אומרת במפורש מה קורה. ערכים תקינים: 0-0.5 מיליגרם לדציליטר. רמות גבוהות: מצביעות על דלקת או על תהליך סרטני. מחקרים שנערכו בשנים האחרונות קובעים כי רמות גבוהות של החלבון הזה עלולות גם להצביע על סיכון למחלות לב וכלי דם.

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת