עודף בויטמינים

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

14/08/2008 | 17:37 | מאת: סטודנט לרפואה - בתחילת הדרך

שלום בבדיקת שתן לאבא שלי התגלה עודף בויטמינים B12,B6. הוא חולה סכרת סוג 2 כבר כמה שנים, ועבר לפני כ 8 שנים התקף לב רוצה לדעת אם יש לזה איזשהי השלכה בריאותית (או שזה תוצאה לפתולוגיה מסוימת), ואם יש קשר למצבו הבריאותי. תודה רבה

שלום לא מכיר בדיקה לרמות וויטמינים אלו בשתן--אולי ברם. וויטמינים אלו שציינת ממיסים במים וקשה מאד להגיע בהם לרמות טוקסיות. יש מצב שהסבא פשוט בולע אותם דרך הפה. בכל מקרה אין הם אחראים על מצבו הקליני של הסבא שלא פורט מהו. בהצלחה בדרכך. דר דיין

21/08/2008 | 12:05 | מאת: טעות לעולם חוזרת

כמו שויטמינים A, D, E, K מסיסים בשומן (מסיסי שומן) , לא ממיסים שומן (ממיסי שומן).. נא להקפיד.

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת