הזעת לילה לאחר מתן רמוטיב

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

10/12/2008 | 14:04 | מאת: גיא

שלום. בן 28. לאחר התחלה של נטילת תרופה בשם רמוטיב (תרופה טבעית המכילה את צמח : St John's Wort), התחלתי להתעורר בלילות כאשר כולי שטוף זיעה. ממש מים, כולל הסדין שספוג כולו בזיעה. התרופה נגד דיכאון קל + חרדה. אני חש בכללי מצויין וללא בעיות נוספות. מה יכולה להיות הסיבה ? בלוטת התריס ? האם אפשר להמשיך ליטול את התרופה ? מה עוד כדאי לבדוק ? תודה.

10/12/2008 | 16:11 | מאת: Y

ביחוד חשוב להזהר משילובים עם תרופות אחרות. לצמח St. John's Wort יש אינטראקציות עם הרבה תרופות. חפש בגוגל רמוטיב תופעות לוואי. בנוסף לכך, ישנן תרופות טבעיות ממקורות מפוקפקים שעלולות להכיל חומרים אסורים ותרופות מירשם. בשנה האחרונה פורסמו מקרים רבים של הרעלות מתרופות כאלו.

שלום מכיר התרופה - מאד יעילה לטיפול בדיכאון -- אך יש לה נטיה להתערב דרך הכבד עם תרופות שונות. על פניו הייתי ממליץ להפסיקה ולראות אם ההזעה תחלוף. לדעתי -- הכל יכול לחלוף. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת