ברזל ועצירויות

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

28/12/2008 | 23:41 | מאת: שרית

שלום התינוק שלי בן 5 חודשים והתחלתי לתת לו ברזל פריפל 3 של טיפטיפות 3 טיפות ביום. הילד מאז סובל מיציאות לא סדירות, כבר 3 ימים לא הייתה לו יציאה והוא מתפתל מכאבי בטן, שאלותי: 1. האם יש דרך לבצע בדיקות לרמות ברזל, אולי אין צורך כלל בתוספת 2. האם ניתן להוריד במינון. 3. האם יש סוגים אחרים הנחשבים לעדינים יותר. 4. האם יש שעה ביום כלומר בוקר או ערב לפני או אחרי הארוחה שיעיל יותר לתת מבחינת ספיגה והקטנת הסבל של הקטן. עוד נתון שאולי חשוב, הוא ניזון מחלב אם. לתשובות אודה

04/01/2009 | 09:46 | מאת: alexander

הי שרית. איני יודע על סמך מה ועל פי איזה המלצה,החלטת לתת תוספת ברזל לתינוק?. מה שברור הוא ,שהתגובה לכך היא מאוד לא-מיטיבה,ולא ברור מתחילה האם יש צורך בכל העיניין. עינינית וקלינית,,,,,,,,,,,,,,, ניראה שנכון להפסיק את הטיפול שהחלטת לתת לתינוק. כל עוד אין סיבות אמיתיות נראות לעין לתופעות שעשויות להיות קשורות למשק הברזל, למה לפמפם ברזל?. תזונה נכונה,תנאים נכונים והאהבה שלך הם לב העינין,לא תוספות שנחיצותן מפוקפקת. אם בעתיד יתעורר חשד לבעיה,ישנם פתרונות הרבה יותר יעילים והרבה פחות בעיתיים לעיניין. כל טוב. אלכסנדר דגן N.D

שלום רוב תכשירי הברזל גורמים לעצירות . הפסיקי התכשיר , דאגי ליציאות מסודרות בידקי רמת ברזל אצל התינוק ואז דווחי לי. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת