חוסר ברזל

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

08/01/2009 | 16:03 | מאת: חגית

שלום ד"ר, אני בת 27. מכיוון שבימים האחרונים אני מרגישה חולשה, כאבי ראש, רגישות לקור, הרגשה כללית רעה ודפיקות לב חזקות, עשיתי בדיקות דם והתוצאות מראות על ברזל ופריטין נמוכים. אלו הערכים החריגים: Fe - Iron = 57 (אמור להיות בין 60 ל- 180) Ferritin = 19 (אמור להיו בין 20 ל- 167) MPV-Mean Platelet Volume = 13.4 (אמור להיות בין 8.5 ל-12.9) כל שאר הערכים תקינים. אציין עוד כמה ערכים חשובים: Transferrin = 288.4 (אמור להיות בין 160 ל-360) Hemoglobin = 14 (אמור להיות בין 11.7 ל-16) האם התופעות שציינתי נגרמות בגלל הערכים הנמוכים של הפריטין והברזל? מה עלי לעשות כדי לתקן את המצב? תודה מראש, חגית

שלום יש לך חסר בברזל - וההמוגלובין הוא האחרון שנפגע. עליך לקחת תכשיר ברזל לתקופה של לפחות 3 חודשים ואף יותר עם סבירות רבה שרוב התופעות יעברו. יש מקום אז לחזור על הבדיקות. יש מקום לברר מה מקור החסר האם דימום מוגבר בווסת או הפרעה בתזונה או בספיגה-ואז הטיפול דרך הפה לא יועיל. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת