אלחוש ?

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

09/03/2009 | 00:40 | מאת: ClickRisk

כאשר מחדירים למאושפז זונדה, האם יש מניעה כלשהי לאלחש/להרדים את איזור הגרון/צוואר/וושט טרם החדת הזונדה ? חשוב לציין שלאדם אין בעיה באיזור זה, אלא בקיבה, לכן לא ברור מדוע מתעקשים (ללא הסבר) שלא להפחית מהתהליך הכואב, ע"י הרדמה/אלחוש. האם יש סיבה לכך, או שאין בעיה להרדים/לאלחש את המקום לפני ביצוע הפעולה ? תודה.

שלום לא מכניסים זונדה לאדם ללא הכרה אלא עיי בעל מקצוע. ניתן לאלחש בזמן ההכנסה אך חייבים להיות מאד זהירים שלא יכנס למערכת הנשימה ויתכן שתחושה מלאה חשובה כדי למנוע ניתוב לא נכון. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת