בדיקות דם לא תקינות

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

25/04/2009 | 00:27 | מאת: dash

שלום, קיבלתי תוצאות לא תקינות בבדיקות הדם , עשיתי דיאטה נטולת שומן עפ"י המלצת דיאטנית ובבדיקה החוזרת התוצאות טיפה שונות. הבדיקה החוזרת בוצעה לאחר כחודש. בוצע אולטרסאונד לבדיקת הכבד והכליות-נמצא תקין. בן 27 ללא היסטוריה של מחלות. כימיה בדם: ALKP-Alkaline Phosphatase 146.2 ALT-GPT 131 לאחר כחודש: 52 GGT 85 לאחר כחודש: 52 Triglycerides 395 לאחר כחודש: 611 !!! HDL-Cholesterol 37.3 לאחר כחודש: 28.8 Non-HDL Cholesterol 198 לאחר כחודש: 166 Cholesterol 236 לאחר כחודש: 195 ממה יכולה לנבוע הפגיעה בתפקודי הכבד? ולמה השומנים בדם עולים בעוד הכולסטרול ירד?

שלום נראה לי שהיה לך כבד שומני והמצב השתפר לאחר הדיאטה. העובדה שפוספטזה אלקלית גבוה במקביל לשאר לא שוללת האפשרות שהיה לך איזה זיהום וירלי בכבד שהולך ומשתפר. אמנם הדיאטה שיפרה רמת כולסטרול אך הטריגליצרידים תלויים גם בסוכר ישיר ויתכן שבמהלך הדיאטה הורדת רמת שומנים תוך העלאת רמת הסוכרים. יש מקום לבירור אצל רופא פנימי. דר דיין

28/04/2009 | 20:12 | מאת: dash

שלום, איזה זיהום בכבד יכול להיות? אילו בדיקות כדאי לערוך? הרופא שלי די התעלם מהבדיקות של הכבד, למעט אולטרסאונד שעשיתי ונמצא כבד תקין. הרופא טוען שהכבד לא שומני. כדאי לקבל חוות דעת מרופא פנימי, כי הייתי רק אצל רופא משפחה? תודה

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת