לא אוכלת ולא גדלה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

25/05/2009 | 13:51 | מאת: קרן

אני אם לתינוקת בת 8 חודשים. כולם סביבי נותנים לי עצות מה לתת לה לאכול. הילדה לא עולה מספיק טוב במשקל והמזון שממליצים לי לתת לה גורם לה לשלשולים וחוסר תיאבון. האם אפשר לעזר לי?

שלום "לא אוכלת ולא גדלה" קיים בלבול רב וחוסר הבנה בתחום הזנת תינוקות ופעוטות. יאנוש קורציאק אמר שילדים הם אנשים, רק יותר נמוכים. נחמד ואולי נכון כשמדובר בכבוד ויחס אבל כשמדובר במערכת העיכול הם כלל וכלל אינם אנשים נמוכים.מערכת העיכול שלהם הולכת ומתפתחת ובו בזמן צריכה לתמוך בצורכי גוף שגודל בקצב מואץ. למערכת העיכול קשר הדוק למערכת החיסון, קשר שחשיבותו הולכת ומתבהרת לאחרונה. שלשולים וחוסר תיאבון הם סממנים של חוסר יכולת המערכת לפרק את המזון בצורה נאותה ולאפשר ספיגתו. מזון שאינו מתעכל מופרש חלקית מהגוף וגורם לשלשולים, בו בזמן חלקים ממנו נספגים בצורה לא תקינה לגוף וגורמים לתגובה הולכת ומחריפה של מערכת החיסון. התוצאה של התגובה החיסונית היא אלרגיות וחוסר תיאבון. האם אפשר לעזור? בהחלט כן, באמצעות פניה לתזונאי/ת מומחה לתזונת תינוקות ופעוטות ובמיוחד עם התמחות בטיפול תזונתי במחלות מעי. ----- דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת