דיספגיה צווארית

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

12/07/2009 | 13:20 | מאת: הילה

שלום רב, לאחר בדיקות רבות כמו: בריום, מנומטריה של הושט, וPH מטריה, ואנדוסקופיה אובחנה לי דיספגיה צווארית. במכתב הסיכום רשם הרופא שלפני 5 שנים התלוננתי על ריור מוגבר וכאבים בגרון באמצע הלילה והרגשת משהו תקוע בגרון. התגלתה דיספגיה צווארית ואני חייבת לשתות הרבה מים עם האוכל לעיתים יש חזרה של התוכן ושוב הרגשת גלובוס. הבדיקות תקינות (ש.קיבה, גסטרוסקופיה, BX מושט, מנומטריה וכו'. יש הרגשת חנק בלוע, יבלות על מיתרי הקול ואומפרדקס עזר חלקית. יש בקע טבורי (בינתיים עברתי ניתוח לסגירתו) הרופא דיבר עימי מעט אך יחד עם זאת שלח אותי לראות קצת מידע באינטרנט ודווקא משם אני לא מבינה מספר דברים ומכאן צצות מספר שאלות. האם הדיספגיה היחסית קלה שיש לי יכולה להחמיר? כלומר להגיע למצבי חנק עד כדי חוסר אויר לנשימה? או שמצבי יישאר כפי שהוא. האם יש דרך להקל על או למנוע את המצב? האם יש קשר ליבלוליות שיש לי על מיתרי הקול ולצרידות? ממה נובעת הדיספגיה? האם יש טיפול אלטרנטיבי? אשמח לתשובה כיוון שאני מעט לחוצה מהעניין תודה מראש, הילה

שלום לא בדיוק הבנתי מהכתוב - האם יש או אין ממצא אורגאני ? יש מקום לשקול טיפול נפשי או הומיאופתיה קלסית אצל בעל מקצוע אמיתי. דר דיין את מוזמנת להתקשר לשוחח. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת