שאלה :למה כיליה ימנית גדולה?

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

22/07/2009 | 10:33 | מאת: etrn

בגלל זיהום בדרכי השתן התבקשנו לעסות בדיקת אולטרא סאונד כליות ודרכי השתן :הממצא בדיקה :כיליה ימנית :בגודל6.5 ס"מ מבנה תקין. הפרנכימה לסינוס הרנאלי. פרנכימה שמורה בעלת אקוגניות תקינה .מערכת האיסיף אינה מורחבת.דפרנציאציה טובה בין הפרנכימה לסינוס הרנאלי. כיליה שמאלית:5.5 ס"מ מבנה תקין הפרנכימה לסינוס הרנאלי. פרנכימה שמורה בעלת אקוגניות תקינה .מערכת האיסיף אינה מורחבת.דפרנציאציה טובה בין הפרנכימה לסינוס הרנאלי. כיס שתן:בעל דופן סדיר. בסיכום:ללא ממצא חולני שאלה :למה כיליה ימנית גדולה?

שלום יש תמיד אסימטריה בין 2 חלקי הגוף. הכל תקין !! אל תחפש צרות. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת