אי ספיקת כליות - דחוףףףףףףףף

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

24/09/2009 | 23:11 | מאת: ב"צ

בס"ד שלום וברכה! רציתי לשאול שאלה לגבי אחי שמטרידה אותי (וכמובן גם אותו) מאד. אחי בן 45 שמן ומעשן. יש לו פוליציסטיק קידני כתוצאה מכך מתפתחת לה אי ספיקת כליות וכן לחץ דם גבוה. הוא מטופל על ידי רופא נפרולוג על ידי התרופות הבאות שנלקחות כל בוקר באופן קבוע במשך זמן רב: וסקייס 5 מ"ג נורבט 10 מ"ג אטקן + 10 מ"ג אספירין 2 כמוסות של אומגה 3 (אלספה) לאחרונה עם התקדמות אי הספיקה ( 2.16 קריטנין) הוא הופנה כבר לשם הכרות ראשונית ביחידה נפרולוגית . אחי החליט שבנוסף לטיפול התרופתי והמעקב הנפרולוגי הצמוד הוא ינסה גם רפואה אלטרנטיבית. הוא טופל במשך כחודש וחצי על ידי דיקור ורפלקסולוגיה וכן בחודש האחרון נוספה לו גם דיאטה שכללה: בשבועיים הראשונים אכילה רק של פירות וירקות ללא הגבלה כולל אגוזים ושקדים בערב ובשבועיים שלאחר מכן נוספו לכך גם אכילת ירקות מבושלים או אפויים וכן אורז וקיטניות ו2 פרוסות לחם מקמח מלא ליום. במהלך כל השבוע נאסר עליו לאכול חלבון מן החי (ביצים, חלב, בשר וכד') רק בשבת הותר לו לאכול כרגיל כך שממוצע פעם בשבוע במשך 3 ארוחות הוא אכל בשר וכד' (שתי ארוחות בשריות מלאות וארוחה חלבית מלאה אחת). כמו כן כל ערב היה עליו לשתות לפני השינה רבע כוס שמן זית ורבע כוס מיץ לימון מעורבבים. כתוצאה מכל הטיפולים הנ"ל אחי ירד בחודש זה כ-6 ק"ג, לחץ הדם (בנוסף לטיפול התרופתי שלא הופסק במהלך הטיפול האלטרנטיבי)התייצב על ערכים של 120/75 (לפני הטיפול עם התרופות בלבד הערכים היו 130/85), בצקות חמורות שהיו ברגליים נעלמו לגמרי וההרגשה הכללית השתפרה. אולם בבדיקות דם שבוצעו לפני כשבוע הופתענו לגלות כי רמת הקריטנין גדלה פלאים כמו כן רמת הטריגליצרידים והיוריק אייסיד עלתה אף היא. רצינו לשאול מדוע ישנה החמרה במצב? אני מצרף את כל טבלת הבדיקות האחרונה ביחס לזו שקדמה לה כפי שהוכתבה לי על ידי אחי: סוג הבדיקה מוצג בטור הימני בטור האמצעי אלו תוצאות מתאריך 2/7/09 ובטור המקביל השמאלי אלו תוצאות מתאריך 24/9/09 2/7/09 24/9/09 אוראה 59.7 53.7 סודיום (NA) 139.1 137.2 קלציום 9.36 9.41 ALT 15.1 18.7 כולסטרול כללי 164.9 134 HDL 29.17 28.91 VLDL 46.38 48.28 ALP 71.3 72.5 AST 23.9 18.3 בילירובין 0.67 0.59 קריטנין 2.16 2.44 סרום (איירון) לא נבדק 60.5 (המינימום צריך להיות 65) פוטסיום K 4.47 4.29 יוריק אייסיד 8.98 10.22 מגנזיום לא נבדק 1.88 LDL 89.35 56.7 פוספט 4.03 3.97 סוכר לא נבדק 89.9 טריגליצרידים 231.9 241.4 האם יתכן שרמת האוראה ירדה דבר שלמיטב ידיעתנו מעיד על סינון טוב של הכליות ואילו רמת הקריטנין תעלה? האם לפי הבדיקות נראה שישנה החמרה במצב אוט הטבה או שרמת תפקודי הכליות נשארה כשהייתה. לאור הממצאים האם שווה להמשיך את הטיפול האלטרנטיבי כמובן בנוסף למעקב ולטיפול הקונבנציונאליים ? האם יתכן שרמת הקריטנין הגבוהה מקורה בפירוק תאי שריר כתוצאה מן הדיאטה ולא כתוצאה של אי הספיקה הכלייתית? תודה רבה וסליחה על האריכות - ב"ץ

שלום אין ספק שהדיאטה עשתה ותעשה לו טוב. יש לעשות סדר בתרופות ולשתות הרבה ולחזור שוב על בדיקת תפקודי כליה. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת