ויטמין D

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

30/09/2009 | 17:05 | מאת: אורית

ד"ר יוסף דיין שלום! לפני שנתיים בבדיקת דם רגילה, התגלה אצלי ערך מאוד נמוך בויטמין D. במקום 75 שזה המינימום, היה לי 24. לאחר שנתיים של נטילת הויטמין הגעתי לערך הנורמל. האם עליי להמשיך לצרוך את טיפות הויטמין? או להפסיק? מאחר ואני סובלת שנים מאבנים בכליות, קראתי בספר רפואי שיתר ויטמין D בגוף גורם להיווצרות של אבני כליה. וידוע לי גם, שאם יש מחסור חמור בויטמין D, זה גורם לכאביי עצמות, העצמות נעשות רכות והגוף שלי חשוף יותר למחלת הסרטן. אם אפסיק לצרוך את הויטמין האם הויטמין שוב ירד? או עליי לצרוך את הויטמין עד סוף ימיי? לצורך השלמת התמונה אוסיף שאני בת 49 כיום. מה דעתך? בכבוד רב אורית

שלום נראה לי שאין לך ברירה אלא להמשיך ולצרול וויטמין ד תוך מעקב אחר הרמות בדם וכן תוך כדי שתיה מרובה . דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת