2 שאלות לא קשורות אחת לשניה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

24/10/2009 | 23:22 | מאת: NoaRing

1. בכתבה הזו : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3788829,00.html נכתב כי מחקר מסויים מצא כי חיסון לשפעת חורף מכפיל סיכון לשפעת חזירים, מ כמו כן נמסר כי משרד הבריאות בודק את הנושא בישראל, מישהו יודע האם יש תוצאה לבדיקה הנ"ל ? 2. ע"פ חוק, כאשר מטופל בגיר בבית חולים נמצא בסכנת חיים מיידית, אך הוא מסרב לקבל טיפול, האם יש לכבד את בקשתו, או שיש לבצע את הפעילות הרפואית המחוייבת להצלת חייו ? (או שמא יש פעולות מותרות גם ללא הסכמה, ויש פעולות שאסורות ?) תודה !

שלום יש ויכוחים רבים לגבי החיסון כנגד שפעת החזירים. נראה לי שהמדיניות הקיימת היום לפיה ינתן אטיפול לחולים במחלות רקע ולצוותות רפואיים - נכון . לא נראה לי שיש מקום לחסון מסיסי לכל האוכלוסיה. לגבי השאלה השניה - אין לי את הידע החוקי הדרוש כדי להשיב. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת