סטרפטוקוקוס

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

26/06/2003 | 06:36 | מאת: נתן

ד"ר נכבד, אני מטופל על ידי רפאפן מגה כנג חיידק הסטרפטוקוקוס. הבוקר( היום העשירי והאחרון לטיפול) הופיעו שוב כאבי גרון חזקים. אשמח לקבל את חוות דעתך. תודה

שלום אתה חיב לעבור בדיקה רפואית חוזרת -עם משטח גרון. בן כמה אתה? אם יש שוב זהום חוזר יש מקום לשקול טיפול בבעיה היסודית שהיא: מה הגורם לזיהומים החוזרים. הטיפול האנטיביוטי במקרה זה הוא רק טיפול סימפטומטי ולא טיפול בשורש הבעיה-לצערי כמו במקרים רבים במסגרת הרפואה הפנימית. דר דיין

29/06/2003 | 23:54 | מאת: פרופ' יהודה פינקלשטין

שלום רב, מחלות הלוע וגרון הם בתחום מומחיותו של רופא אף, אוזן וגרון. הוא היחידי היכול לבדוק את הלוע לאורכו ואת הגרון משום שבמבט מבעד לפה וללא ציוד מתאים לא ניתן לעשות זאת. אי-לכך הריני ממליץ בפניך לגשת למי שזו מומחיותו - רופא אף, אוזן וגרון. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת