רפואה משלימה ערכים גבוהים של הכולסטרול והכבד?

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

09/01/2010 | 23:51 | מאת: רון

שלום, בן 50 , פעיל ספורטיבית ואוכל אוכל בריא. מזה מספר שנים ערכי הקריאטנין בבדיקות הדם חרגו מהנורמה - בין 1.3 ל 1.4 וכך גם האוראה בין 48 ל 55. גם הכולסטרול מעל הנורמה - הכללי 224 ( HDL 47 ) (153 LDL מספר אנשים המליצו לי לשתות מיץ פטרוזיליה בטענה כי יתרונות הכלורופיל רבים וכדאי לי לנסות זאת לניקוי מערכות הגוף. הם המליצו להרתיח עלי פטרוזליה ולשתות את המים לאחר שרתחו. עשיתי כן במשך כשבוע ואף לאחר הרתיחה הכנסתי את התכולה למערבל המזון ושתיתי את התוצאה המרוכזת (שאגב, די מצא חן בעיני). שאלתי: א. האם אכן מיץ פטרוזיליה אכן מועיל למערכות הגוף ובעיקר לכליות? ב. לאחר מספר ימים חשתי בצריבה בעת מתן השתן שנמשכה מספר ימים. האם הדבר נובע משתיית מיץ הפרוזיליה ואולי בשל גרגרי החול שבודאי לא נוקו באופן מלא? ג. בבדיקות דם שעשיתי לאחרונה נצפתה ירידה מסויימת בקריאטינין (1.2) וגם באוריאה (46). האם יש קשר לפטרוזיליה? ד. מה באשר לכולסטרול - אני פעיל ספורטיבית (לעיתים גם מגזים בפעילות שכזו) משתדל לאכול אוכל בריא נטול כולסטרול ושומנים אך בכל זאת בשנים האחרונות אין כל הטבה בערכי הכולסטרול. ניסיתי לאכול כל בוקר שום וכן שמן זית (כף או שתיים) אך ללא כל תוצאות. ה. לפני כשנה חליתי במחלת הגאוט והתברר כי ערכי חומצת השתן שלי גבוהים. מאז נטלתי כולכיצין ואחר כך התחלתי בטיפול באוריל להורדת חומצת השתן (למרות שהרמטולוג התנגד לכך אך רופא המשפחה עמד על כך) ואכן חומצת השתן ירדה (6.2) אך מנגד אנזימי הכבד עלו מעל הנורמה (ALT 44 ) ו (AST 39 ) האם יש דרך אחרת, בנוסף לדיאטת הפורינים, להורדת חומצת השתן ללא נטילת כדור? תודה

שלום חסרים לי פרטים רבים קליניים ומעבדתיים כדי להתייחס לבעיית הכליות-יש לי הרושם שיש חשיבות רבה גם בהקשק לחומצת השתן-לשתיה מרובה של מים. מה לגבי אלופורינול? הייתי ממליץ לשקול לקיחת זרעי מרווה כמקור לאומגה 3 בנסיון להוריד מעט ערכי כולסטרול וחומצת שתן- תוך הקפדה על שתיה מרובה ודיאטת פורינים חלקית. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת