ברזל נמוך

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

21/01/2010 | 00:04 | מאת: אורנה

שלום לך לביתי בת ה14 בחודש האחרון הופיעו כאבי ראש,סחרחורות "ושחור בעיניים" בכל מעבר מישיבה לעמידה. רופא המשפחה שלך אותנו לבירור אצל נוירולוג וא.א.ג וכמובן בדיקות דם. בבדיקת הדם: FE-IRON-34 FERRITIN-33 RBC-4.65 HB-12.2 המטוקריט-36.7 MCH-26.2 MCHC-M-33/2 RDW-14.2 נויטרופילים-48 באזופילים-0.3 שאלתותי הן: האם רמת הברזל שלה מסבירה את התחושות הכלליות שלה? האם הבדיקה מעידה רק על חוסר ברזל או דברים נוספים? האם הטיפול הוא תזונה עשירה בברזל ,כדורים או זריקות בחוסר שכזה? האם חוסר זה הוא סימפטום למחלה אחרת האם יש מצב שעקב קבלת המחזור החודשי לפני כשנה ירידה זו נוצרה? תודה מאוד ומראש אורנה

שלום אין כמעט שאבדן הדם החודשי במחזור בנלווה לכלכלה חסרת ברזל - הם המקור למצב זה של הבת. יש לשפר הכלכלה וסביר מאד להוסיף תכשיר מכיל ברזל לתקופה ממושכת לצורך השלמת החסר,מילוי המצבורים והשלמה לאבדן החודשי. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת