חום ומחלה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

02/02/2010 | 14:55 | מאת: חיליק

ד"ר דיין שלום לפני מס' ימים היה לי 39.4 חום למחרת ירד ל 37.3 ובמשך היום התנדנד בין 37.4 ל 38 ומלווה בכאב ראש כאב גרון קל,נזלת מימית רוב הזמן, חוסר תיאבון. לקחתי אקמול צינון ליקווי-ג'ל (2 ) ודקסמול (1) הכדורים הקלו במידת מה,החום במשך יומיים לא ירד (לא נטלתי יותר כדורים) וברוב הזמן החום היה בין 37.7 ל 38 אולם פחות כאב ראש. שאלתי, אם הגוף מעלה את חומו כנראה בכדי להילחם במחלה(חיידקים) מה ההגיון (פרט לנוחות והרגשה) לקחת כדורים להורדת חום ואז מחוללי המחלה ימשיכו לשרוד, האם יש נזק גדול יותר באי נטילת כדורים המטפלים רק בסימפטום?

שלום כל מה שכתבת נכון מאד! רוב הרפואה הפנימית מטפלת רק בסימפטומים. הבעיה שאנו די מפונקים ודי מתקשים לסבול חום גבוה.לא ברור לי למרות נסיון של שנים רבות האם עדיף לא להוריד חום. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת