איזון תת פעילות בלוטת תריס

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

16/03/2010 | 00:39 | מאת: כרמל

שלום, אני בחורה בת 29, נוטלת אלטרוקסין 50 מק"ג כ-15 שנה. לפני שנה בבדיקות דם ה-TSH שלי היה מאוד גבוה (8), רופאת המשפחה רצתה להעלות לי את המינון ואני החלטתי לנסות לאזן בדרכים אחרות. הלכתי לתזונאית טבעית (היא גם PHD), שיניתי את התזונה לפי הנחייתה, הוספתי תוספים (יוד, טירוזין) הוספתי דיקור ועדיין הסימפטומים מחמירים (עייפות, נפיחות) ובדיקות הדם לא מאוזנות (פעם גבוה ופעם נמוך) בעקבות בדיקות הדם האחרונות בהן ה-TSH היה מאוד נמוך רופאת המשפחה אמרה לי להוריד את המינון של האלטרוקסין ל-25 מק"ג. אני מיואשת, השקעתי כבר שנה והרבה כסף בעניין ועדיין ללא הטבה מה עוד אני יכולה לעשות.

שלום מאחר ואת כבר מטופלת באלטירוקסין כל כך הרבה שנים יהיה קשה מאד להפסיקו שכן הבלוטה שלך כבר תלויה באספקה חיצונית. יש לי דרך באמצעות לייזר של חמצן לנסות ולהפעיל ביתר את הבלוטה ואולי נצליח לא לעלות במינון האלטרוקסין ואולי גם נצליח להפסיקו. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת