מחסור בברזל - פרטין

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

13/08/2010 | 15:08 | מאת: גלי

ד"ר דיין שלום רב, אני בת 33. ללא סוכרת וללא אנמיה כולסטרול ולחץ דם- תקינים. בבדיקות דם שעכרתי נמצא מחסור ניכר בברזל: IRON = 41 ופרטין = 8.0  קיבלתי מרשם לוויטמינים B12, V.C וברזל מסוג: FERROGRADUMENT Sustained Release Iron Ferrous Sulphate 325mg במינון = 2 כדורים ליום. ההנחיות לנטילת התוסף הנן לאחר האוכל אך בהפרש של שעתיים לפני/אחרי צריכת מוצרי חלב וביצים. אני מתקשה למצוא זמן ליטול את התרופה בהתאם להנחיות משום שבבוקר ובערב התזונה שלי מורכבת בעיקר מגבינות/קפה/חביתה. אודה לעזרתך. בברכת שבת שלום, גלי

שלום קחי מתי שנוח לך- אך כך כמות הברזל הנספגת תרד במידה קלה. עליך לקחת תכשירי ברזל לפחות לחצי שנה תוך מעקב ספירות דם. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת