הדרדרות במצב הבריאותי סבתי

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

02/10/2010 | 23:13 | מאת: דנה

שלום רב, סבתי בת 85. עד לפני כחודשיים,פרט לעזרה קלה בהגעה לשירותים הייתה מתפנה לבד. בחודשיים האחרונים חלה הדרדרות במצבה הבריאותי והנפשי. היא ממעטת לדבר, מסרבת לאכול מוצק ורק אוכלת נוזלי כשמאכילים אותה וגם זה בכוח כי היא אומרת שרע לה והיא לא רעבה. היא כבר לא מסוגלת ללכת ורק שוכבת ורוצה כל הזמן לישון.לקחנו אותה לבי"ח לבדיקות. הכל תקין והיא שוחררה. היא כבר שנים לוקחת טיפול ללחץ דם ולדילול הדם. אם הכל תקין מדוע חלה הדרדרות כזו כל כך מהר? מדוע היא נרדמת כל פעם וישנה חזק שקשה להעיר אותה? האם זה בגלל התרופות, הגיל? כמו כן, היא מאוד נפוחה בגוף. כשהיא קמה בבוקר היא נפוחה מאוד ואח"כ זה קצת יורד ואז שוב עולה. מדוע? הרופאה שלה טוענת שזה בגלל חוסר הפעילות שלה. האם זה נכון? אשמח לתשובתך. מאוד קשה לנו לראות אותה כך.עד לפני חודשיים אכלה וצחקה וישבה לדבר איתנו ועכשיו רק נרדמת,נפוחה, לא מדברת, מתקשה גם לשבת אפילו עם עזרה. מה אתה מציע לנו לעשות עוד אם הבדיקות בסדר? תודה.

שלום ממליץ מאד להביא אותה למרפאתי לבדיקה וטיפול. יש מקום שנשוחח קודם טלפונית. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת