אבץ - ויטמין D

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

23/02/2011 | 07:46 | מאת: דוד

שלום , התחלתי לקחת אבץ בהמלצה של דיאטנית ( לצורך פיריון) ללא שבדקתי רמת אבץ לפני כן.... בבדיקות דם כלליות התגלה לי מחסור בויטמין D מעולם לא סבלתי ממחסור בויטמין D. האם לדעתך ייתכן שנטילת האבץ הביאה למחסור בויטמין D ? בדיקות כלליות, אולי בתוצאות יש גם רמת אבץ,איזה מהבדיקות שייך לאבץ? ומה הן התופעות שיכולות לקרות מעודף אבץ? תודה

שלום לרוב האוכלוסיה יש חסר בויטמין ד וזאת עקב חשיפה ירודה לשמש וכן עקב הפרעות בספיגה. אין קשר בין הסלניום לויטמין ד. אם ברצןנך באמת לעלות את רמת הסלניום יש מקום לקבל אותו בעירוי-כך ורק כך תהיה משוכנע שהעלתה באמת את רמת הסלניום והאבץ. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת