פג בקיבה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

06/05/2011 | 10:22 | מאת: יעקב

אבי בן 96 היה מאושפז בבית חולים בגלל דלקת בדרכי השתן, כשחזר מבית חולים ראינו שישנו שינוי לרעה בדיבור ובאכילה. הוא מתקשה לבלוע אוכל ונוזלים, בביקורי אצל רופת משפחה הוסבר לי שישנם מספר דרכים לבדוק ולנסות לפני שמבצעים פג בקיבה. ישנה פגישה עם תזונאית בעניין זה. שאלתי באלו דרכים אני יכול להיות בטוח שאכן הוא יכול או לא מסוגל לבלוע ומה עלי לעשות מידי.

שלום נראה שבמהלך האשפוז האבא עבר אירוע מוחי קטן ומכאן הנזק הניורולוגי המתבטא בהפרעה בבליעה ודיבור. האם יש הבדל בין מזון מוצק לנוזלי ? יש לחכות מס שבועות ולבדוק מפעם לםפעם- ברוב המקרים יש בהדרגה שיפור קליני.[ דר דיין

10/05/2011 | 22:29 | מאת: יעקב

כן יש הבדל, אוכל מוצק אין באפשרותו לבלוע, בנוזלים ישנו קושי קטן והוא מלווה בשיעול, המתאים ביותר יוגורטים מעדנים וכדומה. הזמנתי מסמיך, חלבונים. הפחד הגדול שלי מהתייבשות ובמיוחד בקייץ. שאלתי היא מה הכי מתאים וכמה לצרוך בכדי לא להתייבש.

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת