חשש ל-dvt

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

27/10/2011 | 15:11 | מאת: אורן

ד"ר שלום, 1. שאלה בנושע לאימי - בת 60, לפני כשבועיים נחבלה, כתוצאה מכך שבר בשוקית (Malleolus lateralis), טופלה ע"י קיבוע גבס. 2. בביקורת מאמש (26/10) ולאור כאבים ברגל, עלה חשש ל-dvt. 3. בוצעו בדיקות-דם ודופלר שככל הנראה אימתו את החשש. לפיכך אושפזה, עדכנית מטופלת ב'קלקסן' 80 מ"ג (פעמיים ביום) + הרופא עדכן שבכוונתו להוסיף בהמשך גם קומאדין - לצערי, הרופא לא ממש מסביר מה היו תוצאות הדופלר ובדיקות הדם. 4. האם יש מקום לחשש, או שמדובר בהליך רגיל ? מה רצוי לעשות במצב כזה - המשך אישפוז ומדללי-דם או מנוחה מוחלטת ? בברכה.

שלום זהוא לא הליך דגיל אלא סיבוך ולצערי די שכיח. הטיפול הוא מנוחה עם מדללי דם תוך שינוי הדרגתי בסוגי המדללים. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת