בעיית שרירים בזמן הליכה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

16/06/2012 | 16:00 | מאת: דני

שלום, לבני בן ה 17 וחצי התחילו לפני כשנה תופעות מוזרות. בהתחלה הוא התחיל ללכת בצורה מוזרה עם רגליים עקומות ועל קצות האצבעות ובמקביל החל לעשות גם תנועות מוזרות בפנים - ראו אצלו ממש מתח בפנים וכל מיני שרירים מכווצים (לא רק בהזמן הליכה, אלא גם כשהוא יושב). כשהערנו לו על הנושא הזה הוא התחיל להשתדל ולשחרר את שרירי הפנים, אך בהליכה זה לא ממש עזר לו. עכשיו לזה נוספו לאחרונה כווצים באזור הכתפיים בזמן ההליכה - כתף אחת פתאום יותר למעלה, רואים מתיחה גדולה בשריר הצוואר הגדול מאחור שמגיע עד הכתפיים + שרירי הצוואר לחוצים מאוד. כשאומרים לו לשחרר - הוא עונה שזה לא תלוי בו והוא מנסה ולא מצליח. לפני שנה הליכה שלו הייתה רגילה וזה קרה לו פתאום . ההסבר ההגיוני היחיד יכול להיות - שלפני כשנה וחצי אובחן אצלו דיכאון עקב אי רצון ללכת לבית ספר והוא קיבל תרופות לוסטראל ווולפוראל ברמות גבוהות (בעיקר מהשנייה). מאז החלו התופעות. הוא גם התלונן שזה גורם לו לעייפות. אך הוא הפסיק את התרופות ומאז התופעות עדיין ממשיכות ואף התגברו לאחרונה. צריך גם להוסיף שהוא גבה מאוד בשנתיים אחרונות - והוא גם מאוד רזה והאוכל שלו בכלל לא טוב - הוא לא אוכל בשר, ביצים ועוד דברים שבאים מן החי. האם ייתכן שזה קרה לו מהתרופות? מה לעשות ואיזה טיפול אתם ממליצים? תודה

שלום תרופות יודעות לעשות הכל --אך לא נראה לי שזה המקרה. חיב לעבור בירור יסודי אצל רופא פנימי וניורולוג. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת