עייפות וחולשה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

06/07/2012 | 21:07 | מאת: נוגה

שלום רב, אני בחורה בת עוד מעט 22. גובה 1.63 משקל 50. מזה 3 שנים אני מרגישה חולשה רבה , מאז הצבא אני עייפה רוב הזמן ובכללי מרגישה חולשה כזאת בשרירים ובעצמות ותשישות כמעט כל יום. בתקופה האחרונה אני לא מצליחה לישון פחות מ10-11 שעות בלילה אם לא יותר..כי אחר כך אינני מצליחה לתפקד..עבדתי כשנה בתור פקידה ובזמן שלא הייתי עובדת הייתי ישנה כל הזמן ולא יצאתי כמעט מהבית. זה הגיע למצב שכבר קשה לי לעבוד ולתפקד ואני כל הזמן עסוקה בשינה. גם בצבא הייתי מגיעה הביתה ב4 5 אחר הצהריים והולכת לישון גג בשעה 10 בערב. זאת מעין תחושה כאילו קיבלתי מכת שמש. הייתי אצל הרופאת משפחה מספר רב של פעמים עשיתי את כל הבדיקות דם האפשריות והכל פחות או יותר תקין. בנוסף הייתי אצל פסיכיאטרית פרטית והיא אבחנה לי דיכאון מינורי ואני לוקחת רבע כדור של ציפרלקס וכעת אני מרגישה נפשית מצוין אבל העייפות לא מפסיקה. אני לא מאמינה שמדובר במצב נפשי כיוון שהיתי מדוכדכת לתקופה של פחות מחצי שנה והרי אני תשושה כבר יותר מ3 שנים. מה זה יכול להיות? איזה רופא מתעסק בנושא של עייפות ללא כל סימפטומים אחרים? האם עודף שינה תורמת לתחושת העייפות שלי? אודה לך מאוד על תשובתך!! שבת שלום

11/07/2012 | 10:33 | מאת: אבי

אני לא רופא אבל הייתי מבקש מרופאת המשפחה לעבור בדיקת תפקוד של בלוטת התריס. חוסר תפקוד של בלוטת התריס יכול לגרום לעייפות כמו שתיארת. הבדיקות הם בדיקת דם ושם רואים את ערכי ההורמונים המופרשים מבלוטת התריס. בדיקה נוספת שטובה לכך היא מיפוי של בלוטת התריס שעושים עם חומר בשם טכניציום שמוזרק לדם. אבל כמו שאמרתי אני לא רופא.. סתם מניסיון אישי.

שלום רב חיב לשבת איתך ולנתח את המצב ולברר שכל הבדיקות נעשו. יתכן ומדובר בתסמונת העייפות הכרונית ואז טיפולי אוזון יחד עם אינפוזיות של וויטמינים ןמינרלים יכולים לעזור לך לצאת מהמצב. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת