הידרדניטיס סופרטיבה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

20/09/2012 | 16:28 | מאת: אנונימי

שלום, אני סובלת כ6 שנים (מגיל 13) מהידרדניסטיס בבתי השחי. עד כה, בכל פעם שיצא פצע ניקזו לי אותו ונתנו לי אנטיביוטיקה. כעת אני לוקחת אנטיביוטיקה לזמן ממושך, לקחתי 3 חודשים דלצין וישר אחרי התחלתי ליטול דיספטיל פורטה, כנראה ל3 חודשים נוספים. ידוע כי האנטיביוטיקה מאוד לא בריאה, אך האופציה השנייה היא ניתוח כריתת בלוטות הזיעה והשתלת עור, או לחלופין ניתוח פחות מורכב הוא להסיר כל פעם פצע אחד עד שאולי יעבור. אך הכירוגים הפלסטיים לא המליצו ואמרו אין פתרון טוב למחלה, ולכן אינני ממהרת לנתח. כמו כן, פניתי לרופאה אלטרנטיבית יועצת שאמרה כי אין לה פתרון משום שזיהום בבלוטות הזיעה הוא עניין כירוגי שהטיפול בו הוא ניתוח בלבד. אני לא רוצה לנתח לפני שאני בודקת את כל האופציות. האם ידוע לך על טיפול שיכול לסייע במקרה זה?

שלום נראה לי שלא תוכלי להמנע מנתוח. מקווה שהנתוח יפתור הבעיה. דר דיין

23/09/2012 | 01:02 | מאת: אנונימי

אוקיי, לפי מה שהבנתי הניתוח אינו מבטיח פתרון סופי. להרבה אנשים שעברו את הניתוח הבעיה חזרה לאחר חודשים ספורים, חלקם שנים אבל עדיין.. המנתח אמר שזה אינדיבידואלי ולא ידוע לכמה זמן יהיה לי שקט ולכן לא כ"כ המליץ. האם זה שווה לעבור ניתוח כזה כשיש את הסיכוי שהבעיה תחזור אפילו לאחר כחודשיים?

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת