בלוטות לימפה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

05/02/2013 | 11:29 | מאת: yaron

לפני שנה וחצי עשיתי US צוואר עקב הרגשה שבלוטות מוגדלות .התוצאה הראתה שיש בלוטות עד 1 סמ הרופא אמר לחזור בעוד שנה וחצי .לפני שבועיים עשיתי US בצוואר והתוצאה הודגמו בלוטות לימפה בודדות עד גודל מירבי כ2.3 סמ חלקם מעט בלתי אחידות אך שומרות על צורתן התקינה .פניתי לרופא פנימאי שאמר לי שאני צריך סדרת בדיקות צילום חזה שלבינתיים יצא תקין אולטראסאונד בטן ועוד בדיקות בהמשך בנוסף נתן לי לקחת אנטיביוטיקה DOXYLIN ל10 ימים כדור ביום.האם צריך באמת לקחת את הכדור הזה שנתן לי ומה יכולה להיות הסיבה לבלוטות מוגדלות?ואיזה בדיקות צריך לעשות?<בתודה מראש ירון

שלום נראה לי שיש מקום לקחת את כדור הדוקסילין ולדעתי היה מקום לקחת אותו בעבר. אם הסיטי של החזה והאולטרה סאונד של הבטן לא יראו קיום בלוטות נוספות באזורי גוף נוספים והאנטיביוטיקה לא תשנה את גודל הבלוטות יתכן ולא יהיה מנוס מביצוע ביופסיה מבלוטה צווארית. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת