קוליטיס

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

20/06/2013 | 18:29 | מאת: ניר

אני בן 35, סובל מקוליטיס מאז גיל 25. מטופל/טופלתי בראפסל האם יש טיפולים נוספים?

שלום מחלת הקוליטיס זו מחלה שחובה לטפל בה בצורה משולבת. התחלת הטיפול חייבת להיות שינוי יסודי בהרגלי האכילה.חייבים ללמוד לאכול ארוחות מסודרות ולא לנשנש .חייבים ללמוד ללעוס טוב ככל האפשר ולהשתדל לא לשתות בזמן האוכל כדי לא לדלל את מיצי העיכול מה שמקשה על התהליך העיכולי. תוך כדי שינוי ההרגלים הנל יש לפחות בזמן המחלה האקטיבית להפחית את כמות הסיבים במזון בכדי להקל על התהליך העיכולי.. רק בהמשך יש לצרוך תרופות שלמעשה לא מרפאות את המחלה אלא רק או בעיקר מדכאות את המערכה החיסונית מתוך מחשבה שמחלה זו היא בעלת רקע אוטואימוני.

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת