דלקת במעי

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

29/08/2013 | 06:13 | מאת: גדי

בבדיקת קולונוסקופיה+גסטרוסקופיה הודגמה ביופסיה המצביעה על דלקת קלה אזורית/מוקדית במעי הגס הימני ( segmental colitis ). האם על סמך בדיקה זו אפשר להסיק כי מדובר במחלת קרוהן או קוליטיס? ואם לא, אילו בדיקות נוספות יש על מנת לאבחן מחלות מעי דלקתיות? הרופא הבודק אומר שיש סבירות גבוהה שמדובר במחלת קרוהן המערבת מעי גס ימני. ולכן גם נתן לי טיפול ניסיון ב budeson כדי לראות איך הגוף יגיב. האם זה הטיפול המתאים? כמה זמן לוקח לכדור להשפיע מרגע לקיחתו? לציין שאני בן 29, בריא בדר"כ, מתעסק בספורט. האם אפשר לבצע פעילות ספורטיבית בזמן נוכחות הדלקת הקלה בגוף ותוך כדי הטיפול בתרופה הנ"ל? תודה מראש

שלום אבחנה של קרון או קוליטיס עושים רק בביופסיה ולא במראה עניים. לא הייתי לוקח קורטיזון במצב שאתה מתאר-מה עוד שהקורטיזון אינו מרפא אלא מדכא המערכה החיסונית. לעוד שאלות אתה מוזמן להתקשר דר דיין 03-6496888

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת