מעי רגיז?

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

03/10/2013 | 09:30 | מאת: יוליה

שלום, אני בת 25, אובחניתי כבעלת מעי רגיז כבר כמה שנים. הדבר מתבטא בכאבי בטן, שלשולים, צרבות, לעיתים אפטות בפה, המשקל שלי נמוך מאד. עשיתי כל הבדקות שיצאו תקינות , למעט בדיקות פולשניות אותן לא עשיתי לאחרונה שמתי לב שהתסמינים באים בצורת התקפים: כל התקף מתחיל מכאבי בטן, בחילות חזקות וחוסר תאבון, כאבים וצריבה בפי הטבעת בזמן יציאות. בשלב זה יציאות עדיין תקינות, אם כי יכולים להיות יותר יציאות מהרגיל. זה הולך ומתגבר במשך יומיים -שלושה עד שיום אחד אני מתעוררת מוקדם בבוקר עם כאבי בטן חזקים ושלשול (מקסימום עד 4 פעמים). במהלך אותו יום יש כאבי בטן, המון גזים, צרבת. אני מתחילה להיות בדיאטה קפדנית ואז המצב נרגע,אח"כ אני חוזרת לאכול רגיל ואז אחרי כמה זמן בא התקף נוסף. בזמן התקף אני מרגישה גם חולשה, לעיתים יש אפטות בפה, הרגשה כללית של חולי לעיתים. לאחרונה תדירות ההתקפים היא פעם בשבוע כשגם בין ההתקפים הבטן לא לגמרי מסתדרת. אני נמצאת לאחרונה בתקופה לחוצה אך השאלה היא האם זה עדיין מתאים למעי רגיז או שמא זה יותר דומה למחלת קרוהן או קוליטיס? האם מעי ריז בא בהתקפים? בתודה מראש, יוליה

שלום כל האבחנות שכתבת באות בחשבון - אך זה עוד מוקדם לקבוע. חייב לשוחח איתך דר דיין 03-6496888

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת