האם מעי רגיש?

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

25/11/2013 | 08:35 | מאת: חלי

בת 37 עם כאבי בטן בצד שמאל בסמוך לטבור לפעמים יותר למעלה ולפעמים יותר למטה.עם תכיפות ליציאות קיבה וכן לשתן.(בעיקר בבוקר לא יכולה להתאפק מבחינת קיבה בעיקר).מרגישה לחץ על השתן והקיבה לפעמים יש לי רעשים בבטן כמו קרקורים אבל הם אינם קרקורים של רעב.יש לי לרוב צואה רכה ואו שלשולים.כשאני אוכלת מתוקים (ואני אוכלת הרבה מתוקים) הרעשים מתגברים והצורך להתרוקן גם כן. השאלה אם אלו תסמינים של מעי רגיז? אילו בדיקות ולמי עלי לפנות כדי לטפל בעניין.בעיקר מפריעים לי הכאבים שלעתים מתחזקים בבטן.לפעמים אפילו מקשים על הנשימה או מתגברים לאחר פעילות גופנית כלשהי (יש לציין שאני אישה שמנה)האם יש משהו שאתה ממליץ שאעשה כדי להקל על מצבי? תודה

שלום יש לפנות לרופא משפחה ןלבצע בירור ראשוני. אבחנת מעי רגיז נעשית לפי תמונה קלינית בהעדר כל ממצאים בבירור נכון דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת