צליאק

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

11/12/2013 | 11:01 | מאת: סימה

שלום רב, לפני כשנה בגיל 29 אובחנה אצלי צליאק, גם בבדיקות נוגדנים בדם וגם במסגרת ביופסיה. התסמין המורגש היחידי אצלי הוא נפיחות בבטן, ואיני חשה בכאבי בטן בעת אכילת גלוטן. ברור לי שגלוטן עלול לגרום לי לנזק מצטבר במעי ולבעיות נוספות, ואני שומרת במשך כשנה (מעת שאובחנתי) על דיאטת נטולת גלוטן. לאור העובדה שהאלרגיה אצלי היא קלה יחסית האם יום גלוטן אחד לכמה חודשים יכול להזיק? האם אכילת גלוטן לעיתים רחוקות הורסת את תהליך ניקוי הגוף מגלוטן? מה ההשלכות לכך? בנוסף, ברצוני לדעת אם אכלתי במשך 29 שנים גלוטן (טרם אובחנתי) כיצד אוכל לדעת אם המעי שלי ניזוק באיזשהי רמה? האם בדיקת הגסטרוסקופיה שעשיתי לאבחון הצליאק נותנת אינדקציה למצב המעי? תודה

שלום לדעתי הצליאק שלך מישנית ולא ראשונית. אם תמנע לחלוטין מגלוטן למשך מס חודשים ואחכ בזהירות רבה תתחיל ליצרוך גלוטן יש סיכוי סביר שהכל יהיה בסדר. דבר איתי דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת