asacol למה נועדת תרופה זו?

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

12/02/2014 | 15:24 | מאת: עדנה

שלום רב, בתשובתך מ9.2 ענית שאינך מבין למה הורה לי הגסטרולוג לקחת 1 כדור asacol למשך שנה אחרי 2 התקפי דיברטיקוליטיס. ואכן הבינותי זאת גם ממאמר אחר שקראתי ועל כן איני נוטלת כדור זה. האם הוא ניתן במקרה של דיברטיקולוזיס??? תוכל להסביר לי מה ההבדל??(אוסיף ואציין שמדובר ברופא בכיר מאד שטיפל בי כשאושפזתי ולא ברופא מתמחה...) מודה על תשובתך, עדנה

שלום אין טיפול תרופתי לדיברטיקוליטיס ובוודאי לא אסכול. יש לדאוג לכלכלה עשירת סיבים שתיה מרובה ויציאות מסודרות. דיברטיקולוזיס זהו ממצא של כיסים במעיים שאולי נגרם עיי נטיה לעצירות.כאשר בתוך כיסים אלו מופיעה דלקת זוהי האיטיס ואז יש לתת טיפול אנטיביוטי לעיתים באשפוז. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת