Saccharomyces boulardii

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

29/09/2014 | 12:47 | מאת: יעל

שלום קראתי על כך שבזמן טיפול בונקומיצין לחיידק קלוסטרידיום מומלץ לשלב פרוביוטיקה מסוג "Saccharomyces boulardii". מה מיוחד בזה? האם במסגרת בית חולים נותנים טיפול בפרוביוטיקה? והיכן ניתן להשיג את זה בארץ? באם ישנן המלצות אחרות/נוספות, אשמח לדעת. תודה

שלום רב כל מה שאמרת נכון הוא. המערכת הרפואית הקונבנציונלית החלה להיות מודעת לפרוביוטיקה רק לאחרונה ורוב הרופאים עדיין אינם יודעים במה מדובר. לעניות דעתי לא ניתנת פרוביוטיקה במסגרת בתי החולים. כל מה שכתבת כנראה נכון - אך לא הוכח שמדובר בחיידק יחיד בלבד וככל שאני יודע אין מוצר כזה בארץ. הייתי ממליץ בכל מקרה לקחת תערובת של חיידקים כמו למשל במוצר vsl3 תודה

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת