פריטין נמוך

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

05/10/2014 | 23:16 | מאת: יעל.

שלום, אני אנמית כתוצאה ממחסור בברזל פריטין 30. שאר המדדים תקינים. אני כבר הייתי אנמית בעבר וכעת הרופא שלי שלח אותי לגסטרו. רציתי לשאול אילו טפילי מעיים ואלו מחלות יכולות לגרום לאי ספיגה של ברזל? כמו כן אם לא חסר לי ח. פולית ובי- 12 זה אומר שאין לי בעיית ספיגה של מזון ושהמחסור לברזל הוא לא מתת תזונה או שזה לא מחייב? תודה

שלום לפני שמנסים לברר הפרעה בספיגה יש לשלול אבדן דם במערכת העיכול. הפרעת ספיגה יכולה להתבטא במוצר אחד ולא בהכרח בשורת מוצרים. פריטין נמוך בנוכחות רמת ברזל תקינה ללא אנמיה של חוסר ברזל לא מעידה בהכרח על הפרעה בספיגת ברזל. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת