פרוביוטיקה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

06/10/2014 | 17:04 | מאת: דודי

שלום ידוע שמומלץ לקחת פרוביוטיקה בזמן ולאחר נטילת אנטיביוטיקה מאחר והיא הורסת את הפלורה והחיידקים הטובים. האם הדבר נכון בכל הצורות של נטילת אנטיביוטיקה? גם אם זה בעירוי לוריד ו/או אינהלציה וכדומה? והאם באדם שמקבל את המזון דרך זונדה ישירות לקיבה ולא בולע תרופות, ניתן לפתוח את הכמוסה של הפרוביוטיקה ולשפוך את התוכן לתוך מזרק עם נוזל ולהכניס דרך הזונדה או שללא הכמוסה התועלת נפגמת מסיבה כזו או אחרת או שהחומר מתפרק במקום הלא נכון? תודה

שלום לא משנה דרך מתן האנטיביוטיקה לגבי השמדת החיידקים הטובים במעיים. ברוב המוצרים שאני מכיר אסור לפתוח הקפסולה ולשפוך התוכן לנוזל הזונדה. ישנו תכשיר גרמני בשם קוליביוגן המופיע בסירופ או באמפולה והוא מכיל החומר הנוצר עיי החידקים הטובים ללא החיידקים עצמם והוא מאד שימושי למטרה שצוינה ויכול להנתן דרך זונדה או בזריקה לווריד או לשריר. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת