קוליטיס אאזינופילית?

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

09/12/2014 | 13:36 | מאת: עינת

שלום רב, בת 36 מטופלת ביומירה למחלת מפרקים,לפני כשנה וחצי החלו כאבי בטן איומים ושלשולים כמעט בלתי פוסקים , הפסקות קצרות בלבד (יומיים שלושה). בביופסיה נמצאה ריבוי אאזינופילים (30-40).ירידה של 24 ק"ג ,אוכלת מעט בגלל המצב.. האם קוליטיס מסוג זה שייך לקבוצת מחלת קוליטיס? האם זה כרוני או משהו ניתן לריפוי ? עד היום לא נמצא פתרון וככה עוברים הימים. תודה למענה

שלום טיפלתי במספר לא רב של מקרים דומים. לא פשוט. בשלב ראשון יש לשפר את המצב התזונתי של החולים עיי מתן מס אינפוזיות של ויטמינים ומינרלים וחומצות אמינו תוך מעקף של מערכת העיכול. יש לחייב את החולים לאכול רק 3 ארוחות ליום ללעוס היטב להקפיד לא לשתות בזמן האוכל ולהקפיד לפרק זמן של מס שבועות על דיאטה דלת שארית. כל הנל מלווה במתן תכשיר הקוליביוגן שדובר עליו בהרחבה בפורום זה דר דיין מרכז מומחים דר דיין 03-6496888

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת