מעי רגיז

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

22/12/2014 | 09:49 | מאת: מורן

אני שומעת כל הזמן את המושג מעי רגיז? מה משמעות המונח ואיך אדע אם אני סובלת מבעיות במעיים?

שלום מעי רגיז זו תסמונת שבאה לציין תפקוד מעיים לא שקט הכולל כאבי בטן מסוגים שונים נפיחות בטן עם גזים מרובים נטיה לעצירות אן שלשולים ולעיתים שלשול מתחלף עם עצירות. נטיה לצרבות או לתוכן קיבה עולה. חולים נוטים לסבול מגיל צעיר בהקשר למתח או עצבנות ובדרך כלל התופעות הולכות וגוברות עם השנים.. כל בדיקות הדם וכל בדיקות העזר שליליות ולמעשה ההוכחה לקיום מעיים רגיזים היא בדרך השלילה - כלומר רק אחרי שלילת כל המחלות האורגאניות בגוף ובמערכת העיכול. כל התכשירים התרופתיים בין אם הקונבנציונלים או הטבעיים בדרך כלל אינם יעילים ולעיתים מגבירים את הסבל. רוב חולי המעי הרגיז נוטים לסבול מקנדידה . טיפול בקנדידה בחולים אלו אינו יעיל ואינו משפר מצבם מבלי לטפל במעי הרגיז. שיפור תפקוד המעי הרגיז תפתור מאליה את בעיית הקנדידה כך שאין צורך בכפל טיפולים!!! הטיפול היחידי שיכול לשפר משמעותית את מצבם של חולי המעי הרגיז הוא שינוי הרגלי האכילה והשתיה תוך התאמת תוכנית פרטנית לכל מטופל ומטופל. דר דיין מרכז מומחים דר דיין 03-6496888

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת