טיפול בקרוהן

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

28/12/2014 | 12:32 | מאת: ויקי

לד"ר דיין שלום רב האם יש טיפול כלשהו למחלת הקרוהן? לאחותי בת ה 35 גילו את המחלה והיא די מיואשת מתגובות הרופאים? מה ההבדל בין קרוהן לקוליטיס?

שלום רב קרון וקוליטיס אלו שתי מחלות דלקתיות של המעיים שהרקע שלהם קרוב לוודאי אוטו אימוני. הביטוי הקליני שונה והוא בדרך כלל במעיים אם כי כל אבר בגוף יכול להפגע. הטיפול די זהה - ובכל מקרה לא יודעים לרפא המחלה אלא רק להכניסה למצב של רמיסיה. אין ספק בכלל שיש חשיבות רבה להרגלי אכילה נכונים במקביל לדיאטה נכונה ולשימוש בתכשיר הקוליביוגן המסייע מאד בתהליך ההחלמה. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת