בטן תפוחה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

30/12/2014 | 21:03 | מאת: מעיין

שלום ד"ר דיין מזה כמה שבועות, מיד לאחר ארוחת הבוקר הבטן שלי מתנפחת וכואבת למשך כל היום. עשיתי בדיקות ובירורים שלא הצביעו על שום בעיה במערכת העיכול, אבל אני בהחלט סובלת מהמצב. בנוסף לעיתים אני נתקפת בגירודים ודלקות בנרתיק. שמעתי על טיפולים בגז אוזון. האם אתה חושב שזה יכול להקל על התסמינים שציינתי? בברכה, מעיין

שלום לפי התיאור מבלי להתחייב את סובלת מעודף של צמיחת פטריית הקנדידה במעיים שמתסיסה את המזון בעיקר הסוכרים וזה מה שגורם לנפיחות הבטן ובמקביל אותה קנדידה מהמעיים התפשטה לכיוון הנרתיק ואחראית לתופעות שם. טיפול בנרתיק יעלים את הקנדידה לזמן קצר והיא כמעט תמיד תחזור חזרה--ולכן חייב להתבצע טיפול משולב גם במערכת העיכול וגם בנרתיק. אחד הטיפולים היעילים לטיפול בפטריית הקנדידה בנרתיק הוא ביצוע חוקני אוזון לנרתיק בשילוב או ללא שילוב עם שיטת החימום בנרתיק . יעיל מאד במצב כזה גם לשנות את פלורת המעיים באמצעות תכשירים פרוביוטיים ואם נגרם נזק לדופן המעי התכשיר הפרוביוטי הטוב ביותר הוא קוליביוגן. דר דיין מרכז מומחים דר דיין 03-6496888

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת