קנדידה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

07/01/2015 | 14:36 | מאת: שרית

ד"ר דיין שלום רב אודה לך מאוד אם תוכל לייעץ לי בנושא הקנדידה, כבר עברתי מספיק רופאים ונטורופתים והוצאתי המון כסף. מה דעתך בנושא והאם אתה יכול להציע לי טיפול אמיתי ושפוי שניתן לעמוד בו. מודה מראש לתשובתך

שלום רב הטיפול בקנדידה הוא טיפול פרטני. אין צורת ביטוי אחת לבעיה ויש להתאים את הטיפול למטופל. ברוב המקרים אין צורך לבצע בדיקת תרבית של צואה שכן ברוב המקרים אין קשר בין הממצאים בבדיקה לבין התמונה הקלינית של התולה. חייבים לשבת עם המטופל להבין ממה הוא סובל ממתי ומה היה מצב מערכת העיכול לפני התפתחות הבעיה הנוכחית. ברוב המקרים מדובר באדם שרוב חייו סבל ממערכת עיכול לא יציבה עם נטיה לכאבי בטן לרגישות לסוגי מזון אלו ואחרים שבשלב זה או אחר התפתחה תפנית בתמונה הקלינית של מערכת העיכול.במקרה כזה הטיפול שונה לגמרי ממטופל שלא סבל אף פעם ממערכת העיכול ומסיבה זו או אחרת די בהדרגתיות התפתחה תמונה קלינית זו או אחרת. לציין שאני לא מטפל בבדיקה אלא במטופל- כך שהמצאות קנדידה בתרבית צואה ללא כל תלונה קלינית -אינה מהווה הוראה לטיפול. הקנדידה מהווה מקור הכנסה להרבה נטורופטים ויצרני תמיסות אלו ואחרות שכן כל תלונה שתתלוננו עליה מיוחסת לקנדידה. דיאטה קיצונית נטולת פחמימות לזמן ממושך אף פעם לא מהווה אמצעי לחיסול הקנדידה אלא יכולה במקרה הטוב להוריד את כמות הקנדידה אך לא לחסלה. ברוב המקרים דיאטה קיצונית לא מומלצת שכן מסיוני היא בהרבה מקרים מביאה לתוצאה הפוכה. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת