מעי רגיז

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

11/01/2015 | 11:54 | מאת: איתי

אני סובל מזה שנים ממעיי רגיז והרבה צרבות ורפלוקס. הרופא מתעלם מנושא המעי הרגיז ולשאר הבעיות. נתן לי אומפרדקס. מה אתה יכול להציע כטיפול?

שלום מעי רגיז הוא תופעה שכיחה ושכיחותה הולך וגובר. האבחנה של מצב זה נעשית בדרך השלילה רק לאחר שבוצעו בדיקות מקיפות ונשללו פתולוגיות מרובות אחרות. מעי רגיז הוא מחלה מודרנית הקשורה לאורח חיים מודרני-למשל לאכילה מהירה ללא לעיסה בעמידה או תוך כדי ביצוע פעולות אחרות תוך כדי שתיה בזמן האוכל ודילול מיצי הקיבה. המחלה קשורה למתח מתמשך ולחןסר זמן בכל הקשור לטיפול נכון במערכת העיכול.כן קשורה התופעה להרכב מזון לא בריא וקשה לעיכול ומעוד אין סוף סיבות. הביטוי של מעי רגיז משתנה ממטופל למטופל ולכן הגישה הטיפולית אינה אחידה אלא אינדידואלית. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת