אנזימי עיכול

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

13/01/2015 | 21:27 | מאת: עינת

שלום, אני בחורה בת 23, אני נוטלת אנזימי עיכול של חברת סופרהוב, לא משהו שמצריך מרשם רופא, פשוט קראתי שזה מקל על נפיחות וכאבי בטן.. זה אכן עוזר! אין לי בעיית עיכול מאובחנת כלשהי, לא סבלתי בעבר, מלבד עצירויות, אני שותה נורמלקס וזה מסתדר. הBMI שלי תקין, אני לא אוכלת יתר על המידה, אבל לפעמים כן מצמצמת באכילה, ארוחות קטנות.. ואם אני חורגת לפעמים זה עולה לי בכאבי בטן ונפחויות, ובכלל לאחרונה זה אחרי כל ארוחה.. רציתי לדעת האם יש איזשהו נזק בנטילת האנזימים? האם זה יוצר תלות כלשהי? עצלות של מערכת העיכול? אודה לתשובה.

שלום אין לי תשובה חד משמעית אבל נראה לי ששימוש ממושך באנזימי עיכול ובוודאי בתכשיר משלשל כמו נורמלקס יגרמו עם הזמן לתלות הולכת וגוברת של מערכת העיכול יוביל להסתגלות ולצורך בעליה הדרגתית במינון בוודאי כשמדובר בתכשירים משלשלים למינהים דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת